10 maj 2006

Like a boss

Han kommer från Litauen, är 187 cm lång och väger närmare 90 pannor. Han är hård som en jävla sten och han är med rätta allsvenskans mest fruktade spelare. Om inte annat kan ni ju fråga frökenliraren Derek Boateng hur han upplevde sin debut för GnagetÖrjans Vall för några somrar sen.

Tillsammans med Tommy Jönsson bildar Zvirre seriens bästa mittbackspar. Det brukar vi säga av princip (för det gör vi och några andra klubbars, som Göteborg, fans varje säsong), även om det inte alltid är helt sant - konkurrensen är hård. Men det var sant 2004 och det är ännu sannare i år, för HBK har bara släppt in två mål, varav ett på en feldömd straff och ett på lika delar vilja och tur från någon elfsborgare efter att de vunnit en hörna trots att de sekunderna innan själva sjabblat ut bollen. Ja, det låter som bortförklaringar, men jag vill få dig att fatta - HBK har släppt in noll spelmål på sju matcher.

Zvirgzdauskas har varit i magisk jävla form. Paulinho (den frånsprungna killen till vänster, han som ser ut som en groda), Quirino, Afonso och Dioh Williams är några som har försökt, men ingen har fått in bollen bakom Conny Johansson. Sug på den. Ingen tar sig förbi Zvirre, och de som försöker vet att de kommer att ha ont i en vecka.

Är man så grym ska man givetvis ha en egen signaturmelodi. Och du får ladda ned den här:

Slim Thug - Like a boss

web statistic