11 maj 2006

E de match ida ellaur!?

















I eftermiddag bilar vi till Helsingborg för att se HBK ta sin andra raka seger mot pajiga HIF. Laget med Allsvenskans fulaste dräkter tycks inte veta vilket ben dom ska stå på i år. Topp eller botten? Man har tidigare jobbat ihop ett rykte som kyrkogård för unga talanger, och de senaste i raden av lovande spelare som förspiller sin talang på Olympia är Eldin Karisik och Andreas Granqvist. Karisiks kontrakt går ut i höst, och han är tveksam till att skriva på ett nytt. Av förståeliga skäl - Benny Hill-lookaliken Peter Swärdh kan inte bestämma sig för om han vill ha honom på kanten eller på bänken. Båda är dock främmande för Eldin, som helst av allt spelar centralt på mitten. Läge för honom att göra en Fribrock och gå som bosmanfall till Blausvaat i höst?

HBK har Ante G avstängd efter en radda fåniga varningar, och det är kanske inte bara bra. Ante har ju varit grym i år som ersättare för Turbo, och nu saknar vi plötsligt våra två solklart bästa defensiva innermittfältare. Det är antagligen nu vi skulle ha haft kvar välväxte ynglingen Johan Mangfors i laget. Sen är det fan läge att sätta in Gunnar igen. Skyttekungar hör inte hamma på bänken.

Men avstängningar eller inte: HIF borta är inte en match HBK ska behöva förlora. Skåningarna har ett par duktiga anfallare, men Conny och de andra har nollat betydligt bättre offensiver i år. Det här hänger på HBK själva - kan man ta sig i kragen och göra några jävla mål?

web statistic